• Mail: contact@livein.ro
  • Telefon: +40 722 731 898

Una dintre cele mai dificile sarcini în amenajarea interioară a locuinței, este alegerea mobilierului potrivit, care să corespundă așteptărilor și să fie în armonie cu spațiul disponibil. Pentru a lua deciziile corecte, sunt multe detalii pe care trebuie să le iei în considerare, precum: stilul decorativ, materialul, culoarea, calitatea, funcționalitatea, etc. și este absolut necesar sa ții cont de arhitectura casei tale, deoarece totul trebuie încadrat în anumite dimensiuni.

De obicei, șansele ca să găsesti într-un magazin de profil mobilierul ideal, care să îți îndeplinească toate dorințele și să nu fie nevoie să faci diverse compromisuri, sunt foarte mici, iar atunci când magazinele nu îți oferă opțiunile dorite, cea mai buna alternativă este să apelezi la mobilă fabricată la comandă.

De ce să alegi mobilier fabricat la comandă și nu un mobilier fabricat în serie?

Mobila fabricată la comandă

Mobila fabricată la comandă, este cea mai bună soluție pentru a putea folosi la capacitate maximă orice spațiu dintr-o încăpere și pentru a obține un decor exact asa cum îți dorești. Astfel, fie ca este vorba despre mobilier de dormitor, living, bucătărie, baie, etc., piesele personalizate se vor plia perfect în orice spațiu și poate fi efectuată în așa fel încât, să corespundă cu exactitate cerințelor tale.

Mobilierul personalizat, se realizează la cerere și se efectuează împreună cu clientul, astfel încât să se stabilească de dinainte toate detaliile ce țin de dimensiui, culori, material, stil, preț, funcționalitate, etc.  Se vor lua în calcul absolut toate aspectele care sunt importante pentru client si se va realiza mobilierul perfect, pentru tine și familia ta și care să se potrivească și cu stilul tău de viață, utilizare și preferințe, pentru a-ți ușura sarcinile și pentru a te simți confortabil în casa ta.

Daca optezi pentru mobilier fabricat la comandă, beneficiezi de foarte multe avantaje, mai ales în ceea ce privește funcționalitatea și ergonomia, iar astepctul exterior, îl poți alege în funcție de stilul care dorești să se regăsească în locuința ta. Gamele diversificate de culori disponbile, îți permit să îți personalizezi proiectul după bunul plac, iar materialele și texturile folosite la fabricare precum MDF lucios sau vopsit, lemn masiv, PAL, furnir, metal, etc., îți dau oportunitatea să îți alegi stilul potrivit, care să fie în conformitate cu dorințele și bugetul tău.

Mobilierul de serie

Mobilierul fabricat în serie, este un mobilier produs la scară largă, existent în diverse magazine de profil. Acest timp de mobilier, se regăsește direct asamblat, fiind fabricat după anumite măsuri standard, menite să se potrivească în majoritatea locuințelor. Dezavantajul este faptul că, oricât de ingenios este proiectat acest tip de mobilier, caracterul modular este destul de limitat, fiind aproape imposibil să poți profita la maxim de spațiul pe care îl ai la dispoziție cu o piesă de mobilier gată facută. Poți avea surpriza neplăcută să îți rămână breșe și colțuri neacoperite, pe care le-ai putea folosi mai bine. De asemenea, culorile, materialele și aspectul se încadrează tot în categoria standard, fiind foarte limitate și fără opțiuni de modificare după bunul plac sau după nevoi, iar chiar dacă este posibil ca prețul mobilierului să fie mai avantajos, se întamplă deseori ca materialul din care este confencționat să fie foarte slab calitativ, iar durabiliatea și rezistența acestuia să fie foarte redusă. Un alt aspect care nu trebuie neglijat, este faptul că pe lângă costurile pe care trebuie să le plătești la achizițioare, va trebuit să adaugi și timpul pe care trebuie trebuie să îl investești în căutarea mobilierului potrivit, includerea acestuia în spațiul de care dispui și integrarea în designul întregii locuințe.  

Fiabilitatea mobilierului de serie este un alt aspect care nu trebuie neglijat, deoarece este foarte redusă din cauza aspectelor care țin de procesul de fabricare, iar interesul este de a se ține prețul cât mai scăzut, pentru a avea o trecere mai mare.

Motivele pentru care mobila fabricată la comandă este cea mai potrivită pentru amenajarea locuinței tale

Mobilierul dintr-o locuință, nu are rolul doar în decorarea unei încăperi, ci joacă un rol esențial și în îmbunătățirea funcționalității acesteia. Fiecare obiect prezent în casa ta, fiecare piesă de mobilier, culoare și decorațiune, reflectă de fapt personalitatea ta și stilul tău de viață pe care îl ai. Chiar daca poate fi tentant pe moment să alegi mobilier produs în serie, un mobilier lucrat la comandă, cu materiale de înaltă calitate și personalizat după bunul plac, o să facă să merite toți banii investiți.

Motivele pentru care este cel mai indicat să alegi mobilierul fabricat la comandă pentru amenajarea unei locuințe sunt numeroase, iar chiar daca procesul de amenajare cu mobila personalizată durează puțin mai mult, cu puțină răbdare va veți putea bucura de transformarea completă a locuinței, așa cum vă imaginați. Iată care sunt cele mai importante motive pentru care mobila fabricată la comandă este cea mai bună opțiune pentru amenajarea unei locuințe:

· Vă puteți mobila casa într-un mod foarte practic

De exemplu, dacă locuiți într-un apartament mai vechi, este foarte probabil să aveți  bucătărie foarte mică. Specialiștii te pot ajuta în acest sens și îți pot oferi cele mai bune soluții pentru a comanda mobila în funcție de suprafața încăperii și să eviți situațiile în care cumperi o mobilă gata facută, cu dimensiuni nepotrivite. Poți alege mobilier incorporabil, care îți permite să ascunzi frigierul, plita, cuptorul cu microunde, hota, mașina de spălat vase, etc., pentru un aspect elegant, deosebit.

De asemenea, dacă achiziționezi un mobilier gata făcut, care să se potrivească în mare în spațiul încăperii, pe termen lung se poate dovedi mai puțin practic decât un mobilier fabricat la comandă, deoarece, mobilierul de serie nu va putea cuprinde cu exactitate toate funcțiile specifice de care ai nevoie și pe care ți le dorești, precum o unitate suplimentară de stocare care să se potrivească într-o locație mai greu de acoperit, ca de exemplu un colț.

Mobilierul personalizat, poate îndeplini cu mare ușurință această preferință, pentru ca toate dorințele tale să fie satisfăcute.

· Poți să alegi culoare, dimensiunea și forma pe care ți-o dorești

În cazul alegerii mobilierului fabricat la comandă, opțiunile sunt nelimitate. Poți alege să incorporezi diverse materiale, culori, forme și stiluri pentru ca rezultatul final să fie exact cum ți-ai imaginat. Vei putea crea piese de mobilier unice, fără să trebuiască să te mulțumești cu opțiuni banale, oferite de magazinele de profil, care produc mobilier în serie. Cel mai mare avantaj, este că poți obține cu ușurință dimensiunea exactă care să se încadreze în spațiul tău, iar culorile pot fi asortate după bunul plac, astfel încât toată locuința să fie în armonie.

· Calitatea mobilierului este mult superioară

Chiar dacă există piese de mobilier calitative și în magazinele care produc mobilă în serie,  tot nu vei găsi o calitate la fel de bună ca în cazul unei piese efectuate de un meșter priceput, care iși alocă timpul și măiestria pentru fiecare articol pe care îl creează.

De cele mai multe ori, mobilierul care este produs în serie, este confecționat din materiale de calitate inferioară, cu finisaje mai slabe, care determină o durabilitate mai scăzută. De aceea, este foarte important să alegi produse superioare din punct de vedere al componenței și executării, pentru care merită să investești bani și timp.

· Ușor adaptabil

Mobilierul existent în locuința ta, care a fost perfect cu ceva timp în urmă, poate deveni mai puțin practic atunci când apar anumite modificări în familie, precum apariția copiilor. De aceea, pentru a spori capacitatea unui spațiu, se pot face diverse modificări, prin adăugarea unui mobilier personalizat, care îți poate înfrumuseța locuința și îți poate oferi funcționalitatea de care ai nevoie, prin incorporarea în designul care există deja. Astfel, fie că este vorba de un dulap inteligent pentru a avea mai mult spațiu de depozitare, un pat nou sau un birou, mobilierul fabricat la comandă și personalizat, îți oferă posibilitatea de a-ți satisface nevoile fără să fie nevoie de o investiție foarte mare.

· Potrivit pentru orice spațiu din locuință

În general, există 2 motive principale pentru care persoanele optează pentru un mobilier fabricat la comandă – pentru potrivirea în spațiu și pentru funționaliatea pe care o oferă. Așadar, se poate să realizezi la un moment dat că ai neaparat nevoie de o piesă de mobilier într-o anumită formă, specifică pentru a putea fi încadrată într-un anumit loc din casă. De asemenea, poți opta pentru o piesă unică, deosebită, care să îți permită să îți afișezi diverse obiecte.

· Prețuri accesibile și garanție

Prețurile prevăzute pentru realizarea unui mobilier la comandă sunt foarte flexibile și accesibile, iar datorită faptului că orice piesă se poate personaliza dupa bunul plac – nuanța, materialul, accesoriile, etc., clienții își pot prestabili un anumit buget pe care să îl aloce. Costurile se pot negocia, iar împreună cu specialiștii se pot identifica cele mai bune soluții pentru ca toate nevoile să fie satisfăcute. Garanția calității este asigurată, prin folosirea materialelor de bună calitate, durabile și rezistente.

Un avantaj foarte mare este faptul că se poate asigura montajul mobilierului, care te poate scăpa de multă muncă și de mult stres.