• Mail: contact@livein.ro
  • Telefon: +40 722 731 898

Amenajarea interioară a locuinței tale îți poate da multe bătăi de cap, mai ales că de cele mai multe ori, este dificil să găsești în magazinele de profil mobilierul necesar, care să te satisfacă pe deplin vizual și să aibă funcționalitatea pe care ți-o dorești. De aceea, pentru a-ți ușura munca și pentru a obține cele mai bune rezultate, cel mai indicat este să apelezi la mobilierul personalizat, fabricat la comandă.

Utilitatea mobilierului realizat la comandă

Mobilierul, este indispensabil în amenajarea oricărui spațiu interior, indiferent dacă este vorba despre bucătărie, dormitor, living, baie, hol sau balcon, iar daca îți dorești ceva inedit, care să se potrivească perfect spațiului disponibil și să fie conform personalității tale, mobila fabricată la comandă este cea mai bună variantă la care poți apela. În acest fel, te vei putea bucura de ceva unic, care se va plia în funcție de preferințele tale. De asemenea, pe lângă numeroasele posibilități de design pe care ți le oferă, mobilierul fabricat la comandă este mult mai durabil, datorită faptului că este realizat din materiale de calitate.

Cu toate că mobilierul standard poate fi soluția cea mai rapidă, în cazul în care îți dorești să îți mobilezi casa într-un timp cât mai scurt, există riscul ca spațiul tău sa nu fie folosit la maxim, fiind foarte greu să găsești ceva care să îți îndeplinească toate cerințele și așteptările pe care le ai. Acest risc, nu există în cazul realizării mobilierului la comandă, care, deși va consuma mai mult timp până să fie proiectat și realizat, se va încadra exact în spațiul de care dispui, iar tu îți vei putea alege materialele, funcționalitatea și designul după bunul plac.

Care sunt beneficiile mobilierului personalizat

Fabricarea mobilierului la comandă poate da impresia că este un proces de durată, complicat și anevoios, însă situația nu este întocmai așa. Vei avea nevoie doar de puțină răbdare și timp însă rezultatele finale te vor mulțumi pe deplin. Astfel, te vei putea bucura de un mobilier realizat exact așa cum ți-ai dorit, din toate punctele de vedere: mărime, culoare, utilitate, poziționare și vei putea opta cu ușurință pentru piese de mobilier cât mai îndrăznețe, nonconformiste sau rafinate, în funcție de personalitatea ta, de stilul tău de viață și de dorințele tale.

Mobila fabricată la comandă oferă o listă lungă de beneficii. Dintre acestea, le precizăm pe următoarele:

Design personalizat

Vei putea alege dintr-o gamă foarte largă de materiale și de culori, astfel încât să se creeze o cromatică perfectă în fiecare încăpere a locuinței. De asemenea,  în cazul în care ai nevoie de asistență în efectuarea alegerilor corecte, vei putea apela la ajutorul specialiștilor și să decideți împreună ce se potrivește cel mai bine, în funcție de bugetul de care dispui și de necesitățile pe care le ai.

Exclusivitatea modelului de mobilier

Alegând mobila fabricată la comandă, te vei bucura de exclusivitatea modelului și de un mobilier cu un design total deosebit, exact asa cum ți l-ai imaginat. Mobilierul din locuința ta va fi unic, iar notele tale personale se vor observa în fiecare spațiu mobilat.

Personalizarea dimensiunilor

Probabil, ți s-a întamplat de multe ori să vezi piese de mobilier gata facute, care să îți placă extrem de mult însă să nu se potrivească în locuința ta, din cauza dimensiunilor sau spațiului atipic. În aceste situații, mobila efectuată la comandă este cea mai bună decizie, mai ales în cazul în care dorești să dai utilitate fiecărui loc gol sau dispui de o locuință mai mică și dorești să profiți de fiecare centimentru pentru a avea un confort cât mai mare.

Funcții suplimentare

Un alt beneficiu foarte important al mobilierului fabricat la comandă, este faptul că nu va trebui să te mulțumești cu jumătăți de măsură ca și în cazul mobilierului gata făcut, existent în magazinele de profil, care de multe ori întrunesc doar unele dintre caracteristicile pe ți le dorești. Mobilierul la comandă, îți dă posibilitatea să adaugi exact atâtea funcții suplimentare câte îți dorești, fără sa fie nevoie de compromisuri. Vei putea să îți adaugi nota ta personală, poți crea diverse spații de depozitare, poți adăuga câte sertare îți dorești sau să elimini din ele, poți alege tipul mânerelor, locul de amplasare al unor electrocasnice, etc. În acest fel, ai posibilitatea să obții piesa perfectă, ideală pentru camera amenajată și conformă cu nevoile și așteptările tale.

Calitate mult superioară și rezistență

Mobilierul personalizat va fi fabricat din materiale de înaltă calitate, durabile, care pot fi alese de tine, în funcție de preferințele tale, spre deosebire de mobila produsă în serie și expusă în magazine, care este de obicei realizată din materiale mai slab caltitativ, pentru a menține prețurile cât mai mici, dar care în timp te va dezamăgi din cauza rezistenției scăzute. Așadar, nu este cazul să ai așteptări nerealiste de la mobilierul gata fabricat, care este foarte ieftin, aflat la diverse promoții.

Producătorii de mobilier personalizat, se vor asigura ca mobila nu se va deteriora și că va rezista cât mai mult timp, oferind garanția lucrărilor. Astfel, nu va trebui să îți faci griji în ceea ce privește durabilitatea pieselor alese.

Prețuri avantajoase

Deși tindem să credem că mobilierul efectuat la comandă este cu mult mai scump decât mobilierul pe care îl găsim expus în diverse magazine, fabricat în serie, acest lucru nu este adevarat, deoarece alegerea mobilierului personalizat permite flexibilitatea cheltuielilor, prin faptul că tu vei putea să elimini diverse specificații și caracteristici, care să se potrivească în final cu bugetul de care dispui și pe care dorești să îl aloci.

De asemenea, fabricarea mobilierului la comandă, permite și negocierea, având ca finalizare primirea unei oferte personalizate. Astfel, cu ajutorul specialiștilor și în funcție de bugetul disponibil, vei putea beneficia de cele mai potrivite si avantajoase soluții, care să acopere nevoile familiei tale. Garanția calității este asigurată chiar dacă prețurile pot fi mult mai accesbile decât în cazul mobilierului gata fabricat, expus in magazine, iar în unele cazuri, se asigură înclusiv mentenanța necesară pentru produsele comandate.

De ce trebuie să ții cont înainte de a alege mobila la comandă

Dacă te-ai hotârât să optezi pentru mobilă personalizată, efectuată la comandă,  care este una dintre cele mai înțelepte alegeri deoarece ai o foarte mare flexibilitate în alegerea materialului, finisajelor și dimensiunilor, este necesar să ții cont de câteva aspecte, pentru ca decizia ta să fie cât mai corectă iar rezultatul final să fie ideal.

Iată care sunt acestea:

· Stabilește-ți un buget în care să te încadrezi

Bugetul, este unul dintre cele mai importante aspecte, de care trebuie să ții cont, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute și de stres inutil. Este esențial să stabilești de dinainte de a comanda mobilierul dorit, care este limita superioară pe care nu îți dorești să o depășești. Tentația poate fi foarte mare atunci când va trebui să alegi din multitudinea de modele și materiale și există riscul să încarci foarte mult nota de plată. Ia mereu în calcul sfatul speciliaștilor și nu opta pentru accesorii sau detalii inutile. De asemenea, este important să nu te grabești să iei o decizie finală, înainte de a pune în balanță toate aspectele pe care le implică realizarea unei piese de mobilier.

· Măsoară bine spațiul pe care dorești să îl mobilezi

Măsurarea spațiului pe care dorești să îl mobilezi este importantă pentru stabilirea cât mai precisă a costurilor. De accea, este indicat să faci acest pas înainte de a apela la o firmă specializată, pentru a ști la ce costuri să te aștepți. De asemenea, este necesar să verifici cu atenție poziționarea întrerupătoarelor, a prizelor și a altor elemente, pe care nu vrei să le acoperi. Ține cont și de detaliile referitoarele la aparatura pe care dorești să o incorporezi  în mobilier, spre exemplu cuptorul, frigiderul, etc.

· Alege cu grijă detaliile referitoare la aspectul mobilierului

Înainte să apelezi la comandarea unui mobilier personalizat,  este important să stabilești în linii mari aspectul pe care dorești să îl obții de la piesa de mobilier. Trebuie să îți cunoști așteptările chiar daca încă nu ști cu exactitate toate detaliile. Site-urile de design interior îți pot fi de mare ajutor în acest sens, pentru a putea să îți formezi o idee și să îți exprimi dorințele.

· Alegerea materialului de fabricare

Referitor la materialul de fabricare a mobilierului personalizat, vei avea la dispoziție mai multe opțiuni dintre care o poti alege pe cea ideală pentru tine, precum MDF, PAL, lemn masiv, etc. Înainte de a lua o decizie, va trebui să te asiguri că materialul ales va fi coform cu stilul tău, cu așteptările tale și se va încadra în bugetul pe care dorești să îl aloci.

· Alegerea firmei specializate în realizarea mobilierului la comanda

Un ultim aspect amintit, care este probabil cel mai important, este alegerea companiei care îți va efectua mobilierul personalizat. Este esențial să îți aloci timpul necesar pentru a face o selecție foarte atentă sau să apelezi la o firmă în urma unor recomandări. Înainte să iei o decizie, asigură-te ca vei vizualiza proiectele mai vechi ale acestora, pentru a-ți putea face o idee despre stilul general pe care firma l-a adoptat. Deși este normal ca orice firmă să impună anumite limitări, ai grijă ca numărul acestora să nu fie prea mare, deoarece ai ales mobilă fabricată la comandă tocmai pentru că vrei să obții un mobilier exact asa cum ți-l dorești.